KAČIŲ IR GĖLIŲ SALA – KIPRAS

Pėsčiomis
11 arba 12 dienų Kipre. Rytų kryptis – žygiuosime Akamas miško parku, pajūriu ir Avakas tarpekliu, lankysime archeologinius objektus Paphos mieste. Centro kryptis – žygiai Troodos kalnuose ir trumpas vizitas į sostinę Nicosia. Vakarų kryptis – Cavo Greko nacionalinis parkas, žygiai raižytomis pakrantėmis ir daug daug jūros. Lankysime miestą vaiduoklį Varosha.

Pėsčiomis nužygiuosime apie 150 – 170 km (Iki 15 – 20 km kas dieną. Vieną dieną iki 30 km). Kelionės programa – vidutiniškai fiziškai sunki. Visos nakvynės apartamentuose, viešbučiuose arba nakvynės nameliuose kempinge. Keliausime su vidutinio dydžio kuprinėmis (50 – 60 l). Kartais kuprines nešime viso žygio metu, kartais paliksime nakvynės vietoje. Maistą ruošime patys, kartais pasimėgausime vietiniais skanumynais.

Kovo pabaiga yra puikus metas žygiuoti po Kiprą. Žali laukai pasipuošę bekrašte geltonų laukinių gėlių jūra. Tai – arnika. Kiekvienas pakelės kaimas ar miestelis stebins savo spalvotais gėlynais ir krūmynais. Labai paplitę anemonai, ciklamenai, daugybė laukinių orchidėjų.

Kipras yra trečioji pagal dydį sala Viduržemio jūroje. Geografiškai šalis priklauso Azijai, tačiau politiniu ir kultūriniu atžvilgiu yra laikoma Europos dalimi. Istoriškai susiklostė taip, kad Kipras padalintas į šiaurinę turkišką ir pietinę graikišką dalis. Mes visą laiką žygiuosime graikiškoje dalyje, ir tik du kartus trumpam užklysime į turkiškąją dalį: sostinę Nicosia ir lankydami miestą vaiduoklį Varosha.

Kipras dar vadinamas kačių sala. Jų čia priskaičiuojama bene 4 kartus daugiau negu gyventojų. Istorikai sako, kad saloje buvo daugybė gyvačių, todėl Šv. Elena atplukdė tūkstančius kačių. Jos čia įvedė savo tvarką ir dabar tituluojamos gyvačių naikintojomis ir salos sergėtojomis.

ŽYGIO DATOS

Keliauti po Kiprą planuotume kovo – balandžio mėnesiais. Jeigu jums kelionė įdomi, nedelsdami susisiekite ir galėsime pradėti planuotis datas.

GRUPĖS DYDIS

8-9 žygeiviai.

ŽYGIO DALYVIO MOKESTIS  740 EUR.

Šiais pinigais apmokėsime visas visuomeninio transporto išlaidas Kipre, žygio organizavimo išlaidas, žygio vadovo paslaugas, nakvynes apartamentuose, viešbučiuose ir nakvynės nameliuose, maisto produktų išlaidas ir kitas būtinas kelionės išlaidas. Į dalyvio mokestį neįtrauktos atvykimo iki Larnaca bei grįžimo namo išlaidos. Jums patiems reikės pasirūpinti kelionės sveikatos draudimu, taip pat mokėti už lankomus objektus ir maitinimąsi vietiniuose restoranėliuose.

ATVYKIMAS IŠ LIETUVOS

Skrydžiai tiesioginiu reisu Vilnius – Larnaca. Tikslias kelionės datas, skrydžių laikus ir kitus formalumus derinsime su užsiregistravusiais žygio dalyviais.

NAKVYNĖS

Visos nakvynės lovose apartamentuose, viešbučiuose ar kempingo nameliuose. Nakvynių išlaidos įtrauktos į žygio dalyvio mokestį.

TURISTINIS INVENTORIUS

Žygiuosime su vidutinio dydžio kuprinėmis (apie 50 – 60 l). Jei neturite, būtinai paskolinsime. Jums tai papildomai nekainuos. Į kuprinę turi tilpti visi asmeniniai daiktai ir nedidelis vasarinis miegmaišis. Rekomenduotinas bendras svoris moterims ne daugiau 8-10 kg, vyrams ne daugiau 11-13 kg. Prieš kelionę, visiems dalyviams bus padalintas bendras maistas (kiekvienam apie 1 – 1,5 kg). Pasiimkite mažą ir lengvą kuprinę kasdieniams žygiams.

MAITINIMASIS

Karštą maistą valgysime ryte ir vakare (arba ruošime patys, arba gausime nakvynės vietoje, arba eisime į vietinį restoraną). Dieną, žygio metu, – šalti užkandžiai. Valgio gaminimas – bendras visos grupės reikalas, o dėl kiekvieno iš mūsų indėlio susitarsime bekeliaudami. Visa grupė visada tilps prie vieno stalo. Išlaidos maisto produktams viso žygio metu, įtrauktos į žygio dalyvio mokestį. Į dalyvio mokestį neįtrauktas maitinimasis kavinėse, restoranuose, kuro kolonėlėse ir pan. Jeigu turite specialių maitinimosi poreikių (esate vegetarai, veganai ar kt.), būtinai informuokite iš anksto.

ORAI

Kipras – jūrinio klimato kraštas. Temperatūros svyravimai nedideli. Temperatūros pajūrio žemumose dieną 16 – 19 laipsnių ir naktį 7 – 10 laipsnių. Kalnuose vėsiau, naktimis galimas minusas. Būkime pasiruošę apsisaugoti nuo saulės spindulių (kremas nuo saulės, vasarinė kepuraitė, akiniai su UV filtru) bei užklupsiančio lietaus (lengva striukė ar apsiaustas nuo lietaus). Įsidėkite šiltesnę kepurę, lengvas pirštines. Jie pravers, kai keliausime po kalnus.

DRAUDIMAS

Šiai kelionei būtina apsidrausti medicininių išlaidų užsienyje (kelionės sveikatos) draudimu. Turintiems kreditines korteles, kelionės draudimas suteikiamas automatiškai. Apie draudimo sąlygas pasidomėkite kortelę išdavusiame banke. Galima draustis per savo mobilaus ryšio operatorių. Europos sveikatos draudimo kortelių savininkams kelionės sveikatos draudimas suteikiamas taip pat, tačiau yra tam tikrų niuansų. Pasidomėkite.

NENUMATYTOS APLINKYBĖS / FORCE MAJOURE

Žygio organizatorius pasilieka sau teisę koreguoti ar keisti maršrutą bei programą kelionės metu, netgi nutraukti kelionę, atsižvelgiant į dalyvių pajėgumą, klimatines sąlygas, grėsmes dalyvių sveikatai ir saugumui.

Jei kelionė jums įdomi, jau dabar praneškite apie savo norą dalyvauti. Rašykite el. paštu info@gerasvejas.lt arba skambinkite tel. +370 652 12000. Tikslias kelionių datas nustatysime tada, kai bus aiškūs skrydžių ir keltų judėjimo laikai, keliautojų grupių norai ir kita aktuali informacija.

Jei reziduojate ne Lietuvoje, kelionėje dalyvauti tikrai galite. Jums reikės patiems pasirūpinti atvykimu iki kelionės pradžios vietos bei grįžimu. Jei bus reikalinga turistinė įranga, pasistengsime pagelbėti.

Bendraukim, draugaukim, keliaukim!